قهوه پرشین نسبت به انواع مشابه از قبیل قهوه اسپرسو، فرانسه، ترک یا یونانی و یا عربی، به دلیل عدم وجود بخار بسیار داغ تحت فشار و همچنین جوش ندادن، طعم و عطر ملایم و مطبوع تری دارد؛ زیرا برای دستیابی به بهترین طعم قهوه و بهره-مندی از روغن¬ها و ترکیبات مفید، بهتر است که قهوه را نجوشانید. به یاد داشته باشیم که جوشاندن و تحت فشار شدید بخار آب قراردادن قهوه سبب از بین رفتن خواص مفید و تباه¬شدن کافستول و کافئول و ...و مواد آروما در قهوه خواهد شد.
از بهترین اوقات در نوشیدن این نوع از قهوه، علاوه بر این که می توان آن را ناشتا میل کرد ، مطابق عرف پیشین و غالب ایرانیان در گذشته، در صبح، ظهر و حتی عصرو شب پس از صرف غذا و در وقت سحر درست پیش از اذان و صرف سحری در اوقات ماه مبارک رمضان است. به قهوه پرشین به دلیل طبخ سریع و آنی می توان نام «پریستو کافی» اطلاق کرد؛ یعنی قهوه های فراتر از قهوه سریع یا اسپرسوی ایتالیایی که به حداقل چند دقیقه نیاز دارد.
ایرانیان بهویژه در شهرهای تهران، شیراز، اصفهان و....عادت دارند در صبحگاهان از آش یا حلیم بهعنوان صبحانه استفاده کنند، در چنین مواقعی نیز بیاستثنا از چای بهعنوان نوشیدنی استفاده می¬کنند و همه هم از سوءهاضمه و سوزش معده رنج می برند. شما خواننده محترم به احتمال زیاد دارای تجربه مشابه در این خصوص هستید.
اما... از این پس، ایرانیان می توانند با نوشیدن «قهوه پرشین» در صبحگاهان بدون هیچ نگرانی یک نوشیدنی گرم مطبوع پس از صرف آش و حلیم و حتی کله پارچه بدون هیچ عارضهای به کار خود، بانشاط بیشتری ادامه دهند.
این موضوع را اغلب اذعان دارند که کافئین زیاد به دلیل افزایش دادن تحرک و بازده قلب برای اشخاص مبتلا به بیماریهای قلبی و عصبی مناسب نیست، لذا برای اینکه این قبیل اشخاص نیز بتوانند از قهوه استفاده کنند و بخورند باید نوعی از قهوه را بنوشند که مقدار کافئین آن متناسب باشد. در میان پودرهای قهوه های جهان بهترین تناسب را می توانید در قهوه «پرشین » اعم از کلاسیک و یا طعم دار آن بیابید.
قهوه پرشین تیره تر از سایر قهوه ها به ویژه ترک و فرانسه و ریزترین در آسیاب در میان سایر انواع و روش های قهوه نوشی است که بدون نیاز به مقدماتی از قبیل آتش، شعله، گاز و برق، می تواند فقط با آب بسیار جوش به صورت کاملاً سریع آماده و به شکلهای ساده و طعم دار دارچینی و یا زنجبیلی و... با خرما، توت، مویز، عسل یا شکلات تلخ و نیمه تلخ نوشید.
ارسال یک دیدگاه
اطلاعات تماس شما منتشر نخواهد شد، فیلد های اجباری با علامت * مشخص شده اند.
0 دیدگاه